آب ضد جاذبه

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

آبی که با جاذبه زمین مقابله می کند

آب موجود در رودخانه ها ، لیوان یا آب جاری از ابرها از جاذبه زمین پیروی می کنند . این آب ها به دلیل جاذبه گرانشی زمین به سمت آن سرازیر می شوند . اما چه بشود اگر که بگوئیم که می توانید یک لیوان آب را سر و ته کنیم بدون این که آب روی زمین بریزد ؟

این همان چیزی است که در پدیده ضد گرانش رخ می دهد . آب ضد جاذبه آزمایش ساده ای است که ویژگی های فیزیکی خارق العاده آب را نشان می دهد .

وسایل مورد نیاز :

  1. یک لیون لبه گرد
  2. یک دستمال جیبی
  3. یک پارچ آب
  4. یک کاسه یا سینک ظرفشویی

انجام آزمایش :

  • روی لیوان را با دستمال بپوشانید و از قرار گرفتن نقطه مرکزی دستمال در داخل لیوان اطمینان حاصل کنید

  • به اندازه سه چهارم لیوان از قسمت میانی دستمال به درون لیوان آب بریزید .
  • به آرامی دستمال را به سمت پائین لیوان بکشید و آن را فشرده کنید ( آن را محکم در سرتاسر لیوان بکشید )
  • ته دستمال را به کف لیوان بچسبانید .
  • یکی از دستهایتان را روی دهانه لیوان قرار دهید و با دست دیگر آن را برگردانید .

  • دست پائینی را به آرامی از دهانه لیوان بردارید . مشاهده می کنید که آب داخل لیوان می ماند . همه شما را تشویق می کنند و می پریند که چطور این کار را انجام داده اید ؟
  • در انتها دستتان را روی دهانه لیوان قرار دهید و لیوان را به حالت اولیه برگردانید و دستمال را ار روی دهانه لیوان بردارید و آب را به داخل پارچ برگردانید .

 

این آزمایش چگونه کار می کند ؟

بیشتر افراد پیش بینی می کنند که آب از منافذ دستمال عبور کرده و سرازیر می شود زیرا آب از همین منافذ به درون لیوان ریخته شده است . زمانی که دستمال به طور محکم بر دهانه لیوان کشیده شده است منفذ های آن توسط آب بسته شده است این عمل به مولکول های آب این اجازه را می دهد که به دیگر مولکول های آب بپیوندند و کشش سطحی ایجاد کنند . آب با وجود منافذ کوچک دستمال درون لیوان باقی می ماند زیرا مولکول های آن به هم متصل شده اند تا غشای باریکی بین مولکول های کوچک دستمال ایجاد کنند . مراقب باشید تا لیوان را کج نکنید زیرا با این کار کشش سطحی نمی تواند با جاذبه مقابله کند و دیگران را با سرازیر شدن آب متعجب می کنید .

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…